DS: Preti im iseljenje i finansijski krah

Nacionalne vesti - Subota 01.10.2016 - 10:57

Članovi Demokratske stranke u poslednji čas su, pre nekoliko dana, uspeli da spreče zaplenu automobila i isključenje telefona i interneta, zbog neplaćenih rata i zaostalih dugova, saznaje "Blic".

Izbor Šutanovca mora da potvrdi Skupština 29. oktobra; Foto: Željko Jovanović Izbor Šutanovca mora da potvrdi Skupština 29. oktobra; Foto: Željko Jovanović

Kako navodi naš izvor, predstavnici jedne poznate auto-kuće došli su u sedište demokrata i pokušali da zaplene vozila, koje je DS kupio na lizing pre pet godina.


On kaže da se radi o četiri automobila, za koje rata nije plaćena oko tri meseca.

- Zaplena je za sada samo odgođena. Radi se o dva putnička i dva vozila za dostavu.


Paradoks je što je ostalo samo tri ili četiri rate do konačne otplate - navodi naš izvor iz vrha DS-a.

U poslednjem trenutku sprečeno je i isključenje fiksnih i mobilnih telefona, kao i interneta, jer "Telekomu" nisu plaćeni računi već pet meseci.

Spekuliše se i da je zbog neplaćenog zakupa pokušano iseljene demokrata iz prostorija u Nušićevoj, gde je centar resornih odbora demokrata, ali nam ova informacija nije potvrđena.

- Postoji veliki dug i prema zaposlenima, koji platu nisu primili već pet meseci - kaže sagovornik "Blica".

Kako nam je rečeno u novom rukovodstvu, najveći problem je što su iz stranke otišli ljudi koji su zaduženi za finansije.

Amir Bislimi se iščlanio i podneo ostavku na mesto direktora stranke, a redove demokrata napustio je i sekretar Milan Popović.

Eventualni dogovor o reprogramu mogao je da napravi još samo Bojan Pajtić, ali, kako nam je rečeno, "on tihuje" i niko ne zna gde je.

Bislimi u petak nije želeo da odgovara na pitanja "Blica", uz obrazloženje da više nije u stranci, dok je Popović nedostupan.

Na naša pitanja nije želeo da odgovara ni Bojan Pajtić, koji je i dalje zvanično predsednik stranke, sve dok Skupština ne verifikuje mandate novom predsedniku Draganu Šutanovcu i potpredsednicima.

- Ne dajem političke izjave. Molio sam sve medije da poštuju moju odluku i samo je vi ne poštujete - odgovorio nam je Pajtić.

Draganu Šutanovcu i njegovom timu, koji su pobedili na izborima, ruke su vezane do 29. oktobra, kada će biti održana sednica Skupštine na kojoj će biti ozvaničene njihove funkcije.

Do tada će tehničke stvari obavljati Edip Šerifov, koji je na hitnoj telefonskoj sednici Glavnog odbora izabran za v.d. sekretara stranke.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: