DS: Šešelj monstruozno o Đinđiću

Nacionalne vesti - Četvrtak 13.11.2014 - 16:47

Demokratska stranka saopštila je da je najnovija izjava lidera SRS-a i haškog optuženika Vojislava Šešelja o atentatu na premijera Zorna Đinđića monstruozna.

(Foto: telegraf.rs) (Foto: telegraf.rs)
Šešelj je u četvrtak na konferenciji za novinare na pitanje o ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću rekao "Ko se još njega seća?," i naveo da se ne kaje što se radovao vesti o njegovom ubistvu. 
 
- Srpski narod se oslobodio mafijaša i izdajnika. Zašto bih se sada zbog toga kajao? Ja sam saslušan zbog izjava oko krvoprolića, ali nisam slutio to što se Đinđiću desilo. Očekivao sam da će biti više krvoprolića i dobro je što ga nije bilo - rekao je Šešelj. 
 
Kako je naveo DS ta izjava ih istovremeno dodatno uverava da su bili u pravu što su se oduvek borili protiv svega što je Šešelj predstavljao u srpskom društvu i “na žalost onoga što i danas predstavlja".
 
- Mržnja, podele, uvrede, diskvalifikacije i pozivi na linč nisu nešto što je u Srbiji bilo nepoznato od vremena odlaska Šešelja u Hag, jer je politička retorika koju je on uspostavio ostala osnovna matrica za obračunavanje sa političkim neistomišljenicima i sada kada su njegovi učenici na vlasti – naveo je DS u saopštenju. 
 
Povodom ove izjave oglasila je i Liberalno demokratska partija koja smatra da je Šešelja, osim oduševljenih pristalica, na aerodromu trebalo da sačeka i policija i to po nalogu specijalnog tužioca.
 
LDP navodi da  za njih nije tema "Šešeljev leteći cirkus", već to što za 12 godina nije ispitana politička pozadina ubistva Zorana Đinđića, a što je bio nužan preduslov modernizacije zemlje.
 
Za to u LDP najviše krive Borisa Tadića, "kao najodgovornijeg za stanje u Srbiji", koji je, kako se navodi, učinio sve da se nikada ozbiljno ne postavi pitanje političke pozadine tog ubistva. 
 
- Srbija ne može da ide napred bez procesuiranja onih koji su bili politički kišobran ubicama. Pitanje odgovornosti Šešelja, ali i Koštunice, Ace Tomića, Radeta Bulatovića i ostalih članova zločinačkog udruženja mora dobiti svoj sudski epilog - navedeno je u saopštenju LDP-a.
 
Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: