DS traži Gašićevu ostavku

Nacionalne vesti - Petak 08.05.2015 - 14:30

Vlada u senci DS-a traži ostavku ili razrešenje ministra odbrane Gašića zbog ometanja vladavine prava, funkcionisanja ombudsmana i urušavanja sistema odbrane.

foto: Tanjug foto: Tanjug
 
"Pored odbijanja da se podvrgne skupštinskom odboru koji bi utvrdio istinu o padu vojnog helikoptera, u kojem je stradalo sedam ljudi, Bratislav Gašić pravi štetu sistemu odbrane gde smatra da za njega ne važe zakoni, pošto uživa podršku premijera", rekla je na konferenciji za medije potpredsednica DS Gordana Čomić, koja je i
 
Osim toga, ministarka odbrane u vladi u senci je ocenila da je Gašićev politički položaj neodrživ i izrazila nadu da će unutar Vlade i skupštinske većine prevladati svest o neodrživosti njegovog položaja. 
 
Komentarišući razgovore Vlade Srbije i predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o prvoj reviziji trogodišnjeg aranžmana, ministar finansija vlade u senci DS Srboljub Antić ocenio je da će u narednom periodu probleme stvarati "netransparentan rad" ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na pripremi pojedinih zakona važnih za aranžman sa MMF-om. 
 
"Mi još uvek ne znamo koliko će ljudi biti otpušteno iz javnog sektora, samo se pominje cifra od pet odsto u 2015. godini. Ministarstvo koje vodi Kori Udovički bi do sredine juna moralo da napravi registar zaposlenih u javnom sektoru a Vlada Srbije da prokomentariše da li je tačno da je u 2014. godini, u javnom sektoru radilo 63.000 konsultanata", rekao je Antić. 
 
On je dodao da bi probleme u vezi aranžmana sa MMF-om mogao da stvori i zakon o platama, koji se prema njegovim rečima, "radi u tajnosti", kao i podatak da je Agencija za privatizaciju u prethodne tri godine sprovela privatizaciju samo "Avala filma".
Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: