DS traži Stefanovićevu ostavku

Nacionalne vesti - Sreda 15.10.2014 - 14:42

Predsednik DS-a Bojan Pajtić zatražio od ministra unutršnjih poslova Nebojše Stefanovića da podnese ostavku zbog incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanije.

- Apsolutno je nedemokratski da ministar policije umesto da podnese ostavku zbog jučerašnjih dogadjaja na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, javno disciplinuje javni servis. Nije Radio- televizija Srbije policijska stanica, niti se njome upravlja pendrekom - naveo je Pajtić u pisanoj izjavi.

Pajtić je kazao da je ministar Stefanović sada zapravo zatražio od novinara da oni obezbedjuju stadion i da jure navijače umesto njega.

- Vredjanje premijera je neprihvatljivo nezavisno od toga ko tu funkciju vrši. Ponašanje ministra policije takođe, jer dobar deo odgovornosti za jučerašnje dogadjaje snosi resor kojim on rukovodi - rekao je Pajtić.

On je upitao šta bi se dogodilo da je umesto transparenta tzv. velike Albanije, za letelicu bila zakačena eksplozivna naprava, dodavši da to to dovoljno govori koliko je bezbednost skupa bila narušena.

- Zbog svega toga Demokratska stranka od ministra traži da, umesto što disciplinuje RTS i prebacuje odgovornost na druge, podnese ostavku. Onda može da preuzme ulogu portparola Aleksandra Vučića - kazao je Pajtić.

Demokratska stranka traži neopozivu ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića zbog incidenta na utakmici Srbija - Albanija, izjavio je Borislav Stefanović.

Taj incident je "pokazao sav pad našeg bezbednosnog sistema", rekao je šef poslaničke grupe DS.


 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: