DS: Vučić i SNS diletanti

Nacionalne vesti - Sreda 23.07.2014 - 20:58

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS) pokazuju "diletantizam i neznanje" kada na medijskim konferencijama objavljuju imena trgovaca drogom, iako protiv njih nema optužnica.

Zastave DS-a Zastave DS-a

"Poručujemo da SNS ne bi mogla da nastavi akciju 'Balkanski ratnik' i uhapsi Darka Šarića, da tu akciju nije započela vlada koju je predvodio DS. Pitanje o podizanju optužnice protiv Dragoslava Kosmajca postavili smo institucijama države, a ne Srpskoj naprednoj stranci. Činjenica da SNS odgovara umesto premijera i nadležnogministra pokazuje suštinu njihovog odnosa prema pravnoj državi i institucijama", saopštile su demokrate.

Ta stranka je ocenila da premijer Vučić i SNS ne bi mogli da idu prema Evropskoj uniji da im taj put nije raščistila Demokratska stranka, niti bi mogli da idu u BiH da na pomirenju nisu radile demokrate.

"Preporučujemo premijeru i ministru da se ne kriju iza stranke, a SNS-u da na pitanja postavljena drugima, umesto uvreda, odgovara argumentima i konkretnim potezima", piše u saopštenju.

Dodaje se da je vlada iz 2012. godine koju SNS kritikuje, bila "bolja u svakom resoru od prethodna tri rekonstruisana Vučićeva kabineta".

DS je pozvao premijera i SNS da prestanu da prosudjuju ko sme a ko ne sme da govori o kriminalu i korupciji i da se posvete pisanju optužnice i podizanju poternice protiv "najvećeg narko-bosa".

"Kriminalno je to što zbog nesposobnosti Aleksandra Vučića i vlade slede otpuštanja, što se ljudima smanjuju plate, što privreda stoji, investicija nema, a aflatoksin se vraća na nivo zabranjen u EU, dok se mediji cenzurišu", ocenila je Demokratska stranka.

 
 

 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: