Dulić negirao optužbe

Nacionalne vesti - Petak 19.06.2015 - 11:11

Nekadašnji ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić je na početku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu negirao optužbe da je sa saradnicima zlupotrebio službeni položaj prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest" 2009. godine.

foto: tanjug foto: tanjug
Oliver Dulić je, u kratkom izjašnjenju o krivici, rekao da negira izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret i najavio da će u nastavku suđenja detaljno izneti svoju odbranu, prenosi Tanjug.
 
Krivicu su negirali i njegov nekadašnji zamenik Nebojša Janjić i bivši direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.
 
Optužnicom koju je prethodno pročitao zamenik tužioca za organizovani krminal Milojko Mandić, Dulić se tereti da je dao usmeni nalog Janjiću da se izdaju lokacijske i građevisnke dozvole za postaljanje optičkih kablova slovenačkom preduzeću "Nuba invest", iako ono nije imalo neophodnu dokumentaciju u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Zakonom o javnim putevima.
 
Janjić je prihvato usmeni nalog Dulića, a Drobnjak je 18. septembra 2009. izdao sporne dozvole iako za to nisu bili ispunjeni neohodni uslovi.
 
Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.
 
Na taj način, prema rečima tužioca, preduzeće "Nuba invest" je steklo dominaciju nad javnim putevima i njihovoj eksploataciji.
 
Ono je steklo povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se ministarstvu obraćali sa istim zahtevima.
 
Dulić, Janjić i Drobnjak terete da su na ovaj način pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.
 
Optuženi su za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.
 
Istraga protiv Dulića i ostalih pokrenuta je u septembru 2012. godine.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: