Dveri, petarde, baklje, maloletnici i navijači protiv Parade

Nacionalne vesti - Subota 27.09.2014 - 22:50

Građani okupljeni na protestu protiv održavanja Prajda polako se razilaze sa Terazija, gde ih ostalo još stotinak onih koji čekaju odluku Vlade Srbije.

(Foto: Tanjug) (Foto: Tanjug)
Prethodno je najavljeno da će okupljeni ostati na Trgu Republike, ali su potom čelnici pokreta Dveri najavili odlazak do Vlade Srbije. 
 
Na Trgu je bilo okupljeno 2.000-3.000 ljudi, koji su pet minuta nakon početka skupa počeli da viču “Ubi, ubi, ubi pedera”. Posle informacija da će odluku Biroa sačekati ispred Vlade, nastao “stampedo” koji je jurio niz beogradske ulice, ali ih je kordon policije zaustavio u blizini hotela "Balkan".
 
Dve staklene flaše su poletele iz mase i udarile pripadnika Žandarmerije, pa je došlo do manjeg koškanja. Masa uvredljivo skandira protiv premijera Vučića.
 
Među okupljenima je veliki broj maloletnika koji nose baklje i petarde, koje povremeno bacaju i u alkoholisanom su stanju.
 
Na protestu protiv Prajda pojavio se i veliki broj navijača, a među njima i Ivan Bogdanov i Marko Vučković, vođe navijača Crvene zvezde. Oni su hapšeni u avgustu ove godine zbog reketiranja.
 
Okupljenima su se obratili i lideri pokreta Dveri, Vladan Glišić i Boško Obradović, koji su istakli da se neće razići dok ne stigne odluka o otkazivanju Parade ponosa./M.M.
 
Okupljeni su nosili transparente sa porukama protiv organizovanja Prajda, kao što su “Nećemo nasilje manjine nad velikom većinom” zakazanog za nedelju, a pored toga nosili su srpske i grčke zastave. 
 
Saobraćaj je na Terazijama obustavljen. Ukoliko Parada bude održana, Pokreti Dveri je najavio da će sutra u 16.00 organizovati "porodičnu šetnju" centralnim gradskim ulicama, javlja agencija Beta, uprkos prethodno određenoj zabrani svih okupljanja, osim Parade ponosa.
 
Pre toga organizovana je liturgija protiv Parade ponosa, na kojoj su učesnici zamoljeni da ponose svoje krstove i ikone.
 
OK Radio, Blic, B92, Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: