Dvostruka ograda neophodna duž cele granice sa Srbijom

Nacionalne vesti - Sreda 12.08.2015 - 18:57

Šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar izjavio je da je dvostruka ograda neophodna duž cele, 177 kilometara duge, granice između Mađarske i Srbije.

Relativno malo pokušaja probijanja granice. FOTO: RTS/Toni Bedalov Relativno malo pokušaja probijanja granice. FOTO: RTS/Toni Bedalov

Lazar je na konferenciji za novinare rekao da privremena dvostruka ograda, koja je za sada postavljena na nekim mestima duž granice, treba da bude proširena kako bi pokrila celu granicu, iako je bilo relativno malo pokušaja njenog probijanja.

Mađarska vlada je odlučila da privremene centre za prijem izbeglica izmesti iz naseljenih područja, preneo je MTI.

Lazar je kazao da je premijer Viktor Orban od ministra unutrašnjih poslova tražio da bude u neprekidnoj komunikaciji sa lokalnom administracijom, građanima i civilnim organizacijama o aktuelnim dešavanjima u vezi s pripremom centara za prijem.

Šef kabineta je istakao da se građani u graničnom području svakodnevno sreću sa očiglednim pokazateljima krijumčarenja ljudi, poput ilegalnih imigranata koji nose neuobičajeno velike količine gotovog novca, koji, kako je naveo, "očigledno služi za korupciju".

On je ponovio da je privremeno zatvaranje granice potez protiv ilegalnih migranata i trgovaca ljudima, a ne protiv političkih izbeglica.

B92,OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: