Esmark zainteresovan da upravlja Železarom

Nacionalne vesti - Utorak 03.03.2015 - 20:21

Američka kompanija "Esmark" saopštila je danas da je zainteresovana da upravlja smederevskom "Železarom", javila je Radio-televizija Srbije.

"Esmark" zainteresovan za Železaru

Predstavnici kompanije "Esmark" i prvi čovek te kompanije Džejms Bušar veruju da će uprkos nedavnom neslaganju sa Vladom Republike Srbije oko restrukturiranja i vraćanja u život "Železare Smederevo", biznis plan i profesionalni tim menadžera pružiti najbolju budućnost za Železaru.

- Ostajemo posvećeni onome ššto smo naveli proššlog meseca u pregovorima, napravljen je korak napred sa Srbijom i našš tim menadžžera je spreman da uđe u ŽŽelezaru kako bi je ožživeo - navodi se u saopšštenju Esmarka.

Kako prenosi RTS, cilj te kompanije je da čelicanu privatizuje do juna 2016. godine.

Pregovori Vlade Srbije sa Esmarkom o prodaji ŽŽelezare su sredinom februara neuspeššno okončani.

Prema odluci Vlade, raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžžmenta koji će upravljati ŽŽelezarom do okončanja privatizacije.

Tanjug, RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: