FON: Mentor da proveri doktorat Malog

Nacionalne vesti - Četvrtak 10.07.2014 - 11:25

Dekan FON-a Milan Martić izjavio je da je naložio, mentoru gradonačelnika Beograda Siniši Malom, Ondreju Jaškovu, da ispita ima li delova u njegovoj (Sinisse Malog) doktorskoj disertaciji koji su plagirani.

Na sajtu Peščanika objavljen je tekst "Velike tajne Malog majstora - Ili kako je Siniša Mali ukrao doktorat", u kojem se navodi da je 33% ili više teksta doktorskog rada plagirano. 
 
Martić je kazao da je doktorska disertacija Malog odbijena na Ekonomskom fakultetu, nakon čega je on prijavio rad na FON-u. 
 
On je naveo da se 50% tog doktorata razlikuje od onoga prijavljenog na Ekonomskom fakultetu, odnosno da je dodat deo koji se tiče organizacije. 
 
- Naložio sam Ondreju Jaškovu, koji je bio mentor, da ispita da li ima delova u njegovoj doktorskoj disertaciji koju su plagirani. On je rekao da je rad dobar i da je na osnovu tog doktorata objavljen rad u međunarodnom časopisu - naveo je Martić. 
 
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširović objasnio je da će, ukoliko bude potrebno, Univerzitet formirati nezavisnu ekspertsku komisiju koja nije sa tog univerziteta. 
 
Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na FON-u, a članovi komisije bili su vanredni profesor FON-a Slađana Barjaktarević Rakočević i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin. 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: