Generalni sindikalni štrajk u celoj Srbiji

Nacionalne vesti - Utorak 15.07.2014 - 14:24

Reprezentativni sindikati - Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost", odlučili su da u četvrtak, organizuju generalni štrajk zaposlenih u Srbiji.

Sindikalci u četvrtak obustavljaju rad Sindikalci u četvrtak obustavljaju rad
Oni organizuju štrajk jer su nezadovoljni predloženim izmenama zakona o radu i o penzijskom i invalidskom osiguranju.  Sindikati traže povlačenje predloga izmena tih zakona iz skupštinske procedure. 
 
Kako je navedeno, štrajk zaposlenih će se odvijati prestankom rada i protestnim okupljanjima na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. 
 
Odluku o organizovanja generalnog štrajka zaposlenih sindikati su dostavili Skupstini Srbije, gde je u utorak počela sednica na čijem dnevnom redu su predlozi izmena zakona o radu i o penzijskom i invalidskom osiguranju.
 
Odluka je dostavljen ai predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću, ali i ministarstvima i međunarodnim sindikalnim centralama. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: