Godišnjica ubistva Ćuruvije

Nacionalne vesti - Subota 11.04.2015 - 08:27

Predstavnici novinarskih udruženje danas će polaganjem venaca na spomen ploču obeležiti 16 godina od ubistva vlasnika "Dnevog telegrafa" Slavka Ćuruvije.

foto: B92 foto: B92
 
NUNS i UNS su pozvali kolege i prijatelje Ćuruvije da dođu u Svetogorsku ulicu 35, na mesto gde je, na Uskrs 1999. tokom NATO bombradovanaj ubijen Slavko i odaju mu počast.
 
UNS je u saopštenju istakao da je do kljucnog napretka u istrazi ubistva Slavka Ćuruvije došlo zahvaljujući dugogodišnjoj upornosti novinara i njegove porodice, a pre svega formiranjem Komisije za istraživanje ubistva novinara. 
 
To udruženje je pozdravilo odluku Specijalnog suda u Beogradu da za 16. i 17. april zakaže pripremno ročište u procesu protiv osumnjičenih za ovaj zlocin i utvrdi datum početka suđenja. 
 
Početkom marta ove godine Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvorice pripadnika nekadšnjeg Resora Državne bezbednosti (DB) kojom ih tereti za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine. 
 
Tužilaštvo je optužilo tadašnjeg načelnika Resora DB Radomira Markovića, šefa beogradskog centra DB-a Milana Radonjića, glavnog obaveštajnog inspektora u Drugoj upravi Resora Ratka Romića i pripadnika rezervnog sastava tog resora Milana Kuraka. 
 
Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković je u zatvoru u Požarevcu na izdrzavanju kazne zatvora od 40 godina, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.
B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: