Gojković priznao krivicu za Srebrenicu

Nacionalne vesti - Četvrtak 04.02.2016 - 12:15

Tužilaštvo za ratne zločine zaključilo je sporazum o priznavanju krivičnog dela sa bivšim pripadnikom Desetog diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske (VRS) Brankom Gojkovićem, optuženim za ubistvo više stotina civila u slučaju "Srebrenica", na kaznu zatvora od 10 godina.

Memorijalni centar Potočari u Srebrenici; Foto: Tanjug/Srđan Ilić Memorijalni centar Potočari u Srebrenici; Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Gojković je osumnjičen za učešće u ubistvu više stotina civila na farmi Branjevo kod Zvornika u julu 1995.

Na osnovu zaključenog sporazuma između Tužilaštva za ratne zločine i okrivljenog Brane Gojkovića, Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donelo je presudu kojom je prihvaćen Sporazum o priznanju kivičnog dela kojom su se stranke sporazumele na kaznu u visini od deset godina.

Sedam pripadnika Desetog diverzantskog odreda, 16. jula 1995. godine, u periodu od 10 do 15 časova ubili su više stotina muškarca i dečaka iz Srebrenice.

Pravnosnažnim presudama Suda BiH, četiri okrivljena lica su pravnosnažno osuđena, dok je sa jednim Tužilaštvo BiH sklopilo Sporazum o priznanju krivice.

Tužilaštvo Haškog tribunala je takođe sklopilo sporazum sa okrivljenim Draženom Erdemovićem.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: