Gužve na granicama

Nacionalne vesti - Nedelja 19.07.2015 - 20:42

Na graničnim prelazima između Srbije i Hrvatske, i Srbije i Crne Gore čeka se po jedan sat. Gužve su i na naplatnim rampama.

zadrzavanja na granicnim prelazima su uglavnom oko sat vremena FOTO: OK Radio/A.Stojkovic zadrzavanja na granicnim prelazima su uglavnom oko sat vremena FOTO: OK Radio/A.Stojkovic
 
Po podacima Uprave Granične policije, na Graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj vozila čekaju 60 minuta.
 
Na Graničnom prelazu Mehov Krš, prema Crnoj Gori, kako na ulazu, tako i na izlazu takođe se čeka oko 60 minuta.
 
Na ostalim graničnim prelazima vozila se zadržavaju do 30 minuta.
 
Auto-moto savez Srbije je upozorio na jači saobraćaj na prilazima većim gradovima, a posebno Beogradu, te je moguće formiranje kolona.
 
Na ostalim graničnim prelazima stanje je redovno, ali AMSS podseća da je vreme zadržavanja često promenljivo, podaci su Uprave granične policije.
 
Letnja turistička sezona je u jeku, velika smena turista i vikend u kome se nalazimo su osnovni razlog dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama.
 
Na auto-putu Beograd–Niš, kod naplatne rampe Kolare u zaustavnoj traci se formirala kolona vozila. Radnici su posle dva dana pauze ponovo na gradilištu. Radi se na rekonstrukciji kolovoza, pa je za saobraćaj otvorena samo jedna traka.
 
Na naplatnim stanicama Bubanj potok, Stara Pazova i Nais moguća je zadržavanje duže od 10 minuta.
 
I pored velikog napora granične policije da rastereti pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila uslovljava duža i višesatna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni, pa je savet AMSS da se koriste alternativni granični prelazi.
 
Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.
 
Od 20. do 26 jula, doći će do preusmeravanja saobraćaja sa osnovne trase auto-puta na parking i kroz parking, radi sprovođenja kontrole saobraćaja od strane MUP-a Republike Srbije.
 
Kontrola saobraćaja će se sprovoditi tokom dana, od 07.00 do 20.00 časova na državnom putu prvog A reda (auto-put E-75), na deonici Feketić–Novi Sad, u smeru Subotica–Novi Sad, kod Siriga, između petlje Vrbas i petlje Zmajevo, dok će se uveče i noću, od 20.00 do 07.00 časova, saobraćaj odvijati punim profilom auto-puta. Preusmerenje će biti vidljivo označeno odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i barijerama.
 
Otvorena je za saobraćaj petlja Batajnica, isključenje sa auto-puta, smer Dobanovci–Zemun i smer Novi Sad–Zemun.
 
Rezultati tradicionalne letnje akcije AMSS "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo", koju već 26 godina AMSS organizuje sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, pokazali su da, od 5.000 besplatno pregledanih automobila, 39 odsto ima neku neispravnost.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: