Hag: Optužnica za troje radikala

Nacionalne vesti - Utorak 01.12.2015 - 17:58

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera Srpske radikalne stranke - Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje.

Vjerica Radeta: Vlast bi mogla da hapsi; Foto:YouTube printscreen Vjerica Radeta: Vlast bi mogla da hapsi; Foto:YouTube printscreen

- Međunarodni sud može da pokrene postupak zbog nepoštovanja suda protiv onih koji "svesno i hotimično ometaju sprovođenje pravde".

Međunarodni sud smatra integritet svojih postupaka i bezbednost svojih svedoka ključnim elementima vladavine prava - saopšteno je iz tog suda.

Kako N1 saznaje, nalog za hapšenje je izdat u januaru, a Tribunal je bio u kontaktu tim povodom sa srpskim vlastima.

Međutim, kako srpske vlasti nisu postupile po nalogu, predsednik Haškog tribunala je poslao pismo Savetu bezbednosti UN 13. oktobra da Srbija ne ispunjava svoje obaveze.

Jedna od optuženih Vjerica Radeta kaže za N1 da nikoga nije ucenjivala, a da će nalog komentarisati kada ga dobije.

- Nisam dobila nikakav akt o tome i ne znam šta tamo piše, ali, naravno, nikada nikakve svedoke niti sam ucenjivala niti na bilo koji način učestvovala u tome, niti je bilo ko iz SRS i tima za odbranu Vojislava Šešelja.

Ali, moj odnos i stav prema Haškom tribunalu kao antisrpskoj tvorevini ne može ništa da promeni, pa ni taj njihov nalog - rekla je Radeta.

Upitana da li strahuje od hapšenja, kaže:

 

- Ne strahujem ni od čega, a da bi vlast mogla da hapsi - svakako bi mogla, a šta će da urade videćemo...

Videćemo, da dobijem nešto napisano, da bih mogla konkretnije da komentarišem.

Vesti online, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: