Haos kod Termoelektrane Kostolac

Nacionalne vesti - Četvrtak 31.07.2014 - 15:33

Nevreme sa jakom kišom ugrožava sve vitalne objekte Termoelektrane Kostolac, a posebno kop Drmno, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

(Foto: Beta) (Foto: Beta)
EPS, u čijem sastavu posluje TE Kostolac, navodi da kiša u Kostolcu ne prestaje od srede uveče, što ugrožava rad TE Kostolac, ali i sam grad i okolna naselja. 
 
Bujice koje se slivaju sa okolnih brda ugrozile su rad i TE “Kostolac A”, tako da je od četvrtka ujutru van pogona blok A2. 
 
Kop “Drmno”, koji je pod vodom još od 23. jula, a trenutno se borba vodi sa bujicama koje nose delove etaža i ugrožavaju rudarsku mehanizaciju na svim delovima kopa. 
 
Mmehanizacija je trenutno neupotrebljiva i nemoguće je koristiti puteve u kopu koje je bujica prosekla stvorivši kanjone. 
 
Bezbednost ljudi je podignuta na najviši nivo i u svim ugroženim delovima zaposleni koji su uspeli da se probiju do radnog mesta rade na sanaciji i sprečavaju veće štete. 
 
U TE "Kostolac" od 23. jula na snazi je naredba o vanrednom stanju i preduzete su mere za rad u teškoj elementarnoj nepogodi.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: