Hrvati puštaju kamione, ali samo u jednom smeru

Nacionalne vesti - Utorak 22.09.2015 - 14:00

Hrvatske vlasti su počele da propuštaju teretna vozila u Srbiju preko prelaza Bajakovo - Batrovci, ali je u drugom pravcu prelaz zatvoren, javlja reporter B92.

Kolona duga oko 5 kilometara Foto: AJB Kolona duga oko 5 kilometara Foto: AJB

Hrvatske vlasti su počele da propuštaju teretna vozila u Srbiju preko prelaza Bajakovo - Batrovci, ali je u drugom pravcu prelaz zatvoren, javlja reporter B92.

Od oko 3h ujutru Hrvati su obustavili saobraćaj za teretnjake na izlasku iz te zemlje, a tokom jutra se formirala kolona duga oko pet kilometara.

Kako je rekao šef smene na prelazu Batrovci, kolege s hrvatske strane su im rekle da im je pao kompjuterski sistem.

Srpski carnici su oko 12:45h saopštili da je granica otvorena sa jedne strane.

Prelaz Batrovci je jedini otvoren za granici Srbije i Hrvatske, a putnička vozila se zadržavaju od 15 do 30 minuta.

Kako javlja reporter B92, za teretna vozila je situacija potpuno drugačija i u kilometarskoj koloni neki čekaju na prelazak u Hrvatsku već dva dana.

Ljudi su nervozni, hranu i piće im dopremaju kolege i prijatelji iz okolnih mesta, a očigledno je da će svi biti primorani da još čekaju.

Oni koji su pristigli juče, nalaze se na nekih 5-6 kilometara od granice.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije, svi granični prelazi sa Mađarskom su u funkciji, a vreme zadržavanja na našim prelazima je do 30 minuta.

Granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi otvoreni su od sedam do 19 časova, a ove granične prelaze mogu da koriste, sem srpskih i mađarskih državljana i državljani Evropske Unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Na ostalim graničnim prelazima ka našim susedima nema dužih zadržavanja.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: