"Ideja o podizanju zida na granici - sramotna"

Nacionalne vesti - Utorak 18.08.2015 - 14:38

Ideja o podizanju zida na granici Srbije i Makedonije zbog migranata, je sramotna, ocenio je predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava.

Ogradu je predložio Nenad Popović. Foto: A. Stojković Ogradu je predložio Nenad Popović. Foto: A. Stojković

Očigledno da se ulazi u predizbornu kampanju, dodao je Meho Omerović.

Povodom poziva predsednika Srpske narodne partije Nenada Popovića državi da podigne zid na granici sa Makedonijom, Omerović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu navodi da je cilj takve ideje osvajanje ponekog političkog poena i skretanje pažnje javnosti.

"Srbija ima isuviše mnogo drugih problema, koje moramo rešavati, a skretanje pažnje na ove nesrećne migrante i predlozi za podizanje zida jesu krajnje ekstremističke desničarske ideje. One su dokaz da se ulazi u predizbornu kampanju. Na žalost po predlagača. Srbija ipak nije Mađarska", rekao je Omerović.

Istakao je da građani Srbije jako dobro znaju i razumeju nesreću drugih, jer je Srbija bila utočište stotinama hiljada izbeglih, raseljenih i prognanih, te da smo mi poslednja država koja bi nešto tako trebalo da uradi.

Srbija, kako je kazao, može da pomogne tim nesrećnim ljudima, uz pomoć EU, jer sama to ne može.

"Žalosno je što se na ovakav način - mržnjom prema tim nesrećnim ljudima, koji spašavaju svoje živote, pokušava osvojiti poneki politički poen, dodvoriti ekstremistima koji sve naše probleme sada vide u tim strancima i skrenuti paznja javnosti", zaključio je Omerović.

Popović je za "Naše novine" rekao da Brisel ne treba da se meša u odnos Srbije prema migrantima i da je prioritet države da zbrine raseljene Srbe iz "Oluje" i proterane s Kosova i Metohije, a da je sudbina migranata - odgovornost zemalja Zapadne Evrope.

Takođe, rekao je i da stoji iza svoje izjave kojom je pozvao državu da podigne zid na granici s Makedonijom kako bi se sprečio nekontrolisan priliv migranata u Srbiji.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: