Imlek i Bambi prodati za 575 miliona

Nacionalne vesti - Utorak 03.02.2015 - 14:33

"Denjub fuds grupa" saopštila je da je ta kompanija prodata investicionom fondu "Mid Europa Partners" za 575 miliona evra.

(Ilustracija) (Ilustracija)

- U cilju objektivnog informisanja i transparentnosti poslovanja, kao i sprečavanja spekulacija i netačnih informacija, želimo da obavestimo javnost da vrednost ugovora o prodaji DFG investicionom fondu Mid Europa Partners iznosi 575 miliona evra - saopštila je Mid Europa Partners kao i Denjub fuds Grupa.

Direktor za korporativne i regulatorne poslove Danube Foods grupe Svetlana Glumac izjavila je da je u transakciji, pored Mid Europa Partners učestvovala i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao i vodeće evropske banke: Unicredit, Raiffeisen, ING, BNP i Citi, i domaći partner Andrej Jovanović.   

- Sa zadovoljstvom želim da istaknem i to da je prodaja DFG jos jedna potvrda da je Srbija definitivno dobila status sigurne i atraktive destinacije za strane investicije - rekla je Glumac.  

Direktorka korporativnih i regulatornih poslova DFG Svetlana Glumac ponovila je da se zaključivanje transakcije očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.   

U okviru "Denjub fuds grupe" nalaze se srpske kompanije „Imlek“, „Mlekara Subotica“ „Bambi“ i „Knjaz Miloš“ kao i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.
 

Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: