Istraga o napadu na Vučića još bez rezultata

Nacionalne vesti - Petak 11.09.2015 - 14:22

Ni dva meseca nakon napada na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima nema rezultata istrage, navodi portal Radio televizija Republike Srpske.

Institucije BiH, kao da se ništa nije desilo. Foto: AJB Institucije BiH, kao da se ništa nije desilo. Foto: AJB

Kako naovdi RTRS, još niko nije uhapšen, iako postoje snimci i dokazi.

Istraga "tapka u mestu", ukazuje portal i primećije da se Tužilaštvo i Ministarstvo bezbednosti BiH ponašaju se kao da se 11. jula, tokom obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici, nije dogodio medjunarodni skandal, po mnogima i pokušaj ubistva premijera Srbije.

Iz Sarajeva je Vučiću upućeno samo izvinjenje, dok se detalji istrage drže daleko od očiju javnosti.

Do sada je Tužilaštvo BiH saslušalo trojicu osumnjičenih za napad, ali pritvor za njih nije zatražen. Saslušani su Almir Merdić iz Jelaha kod Tešnja, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja.

Ministar bezbednosti Dragan Mektić zatražio je od Nezavisnog policijskog odbora smenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela Mirsada Vilića, medjutim Vilićevu "fotelju" sačuvali su bošnjački članovi Nezavisnog odbora.

Premijer Srbije sinoć je, gostujući na RTS-u, poručio da je u Srebrenici uvideo da su neki ljudi razumeli pomirenje kao potrebu za poniženjem Srba, ali da će Beograd nastaviti da gradi dobre odnose u regionu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: