Ivanović i Milović: Vozila nam nisu zapalili Albanci, nekome se ne sviđa naša saradnja

Nacionalne vesti - Petak 28.07.2017 - 18:03

Ukoliko kosovska policija ne otkrije što pre počinioce paljenja automobila, smatraće se da je to koordinisano i da određeni krugovi kriminalaca i policije rade u dogovoru da bi se stvorila slika nebezbednosti, rekli su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare lider GI "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović i nekadašnji predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović.

"Paljevine koordinisane i sa nekim ciljem FOTO: YouTube screenshot

"Šta može da bude u oktobru, ako je sada ovako nešto? Ako u julu imamo ovakav incident, u oktobru će biti ubistava", rekao je Ivanović.

Ivanović je naveo da nema ličnog neprijatelja, već da, kako kaže, postoji samo jedna stvar koja se ’’nekima ne sviđa’’, a to je njegovo bavljenje politikom.

Nije precizirao ko su njegovi politički neistomišljenici, ali je rekao da veruje da to nije uradio neki Albanac.

Ivanovićev automobil je zapaljen u petak rano ujutro.

Milović je podsetio i da je pre nepuna dva dana dana i njemu zapaljen privatni automobil, i da su postojala nagađanja da je došlo do samozapaljenja.

"Ako je i bilo u sumnje u to, paljevina Oliverovog automobila govori da je ovo smišljeno i koordinisano sa nekim ciljem. To je pre svega politička poruka.

Nekom se očigledno ne sviđa da se Dragiša Milović u poslednje vreme viđa sa Oliverom Ivanovićem, da se tu priprema neka koalicija za možda neke izbore koji slede na lokalu“, rekao je Milović.

On i Ivanović su najavili da će zatražiti da im lokalne samouprave i Kancelarije za Kosovo i Metohiju nadoknade štetu i apeluju na kosovsku policiju da nešto uradi.

Milović je rekao da će, ukoliko slični napadi budu ponovljeni, biti prinuđen da traži zaštitu od predstavnika međunarodne zajednice. Danas je zatražio podršku i zaštitu od Vlade Republike Srbije. On navodi da kamere.

Kako Milović kaže, zabrinjava da pored svih kamera za nadzor bezbednosti za koja je Kancelarija za KiM izdvojila "ogromna" sredstva, one nemaju zapis kada je njegov auto zapaljen.

"Kao predsednik opštine Zvečan potpisao sam taj ugovor kao državnu tajnu i tada je rečeno da je to za bezbednost svih nas, naših građana. Na žalost, te noći kamere nisu radile.

Treba sad ispitati ko isključuje te kamere, ko je u dogovoru sa vatrogascima, koji, kako kažu da su došli za tri minuta da gase, da li je to koordinisana akcija? Ne bih da spekulišem’’, rekao je Milović.

Dodao da on i njegova porodica smatraju da su im i životi ugroženi.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: