Izabrano uredništvo RTS

Nacionalne vesti - Utorak 21.07.2015 - 09:18

Upravni odbor RTS izabrao je na današnjoj sednici, na predlog generalnog direktora, direktora Radio Beograda i glavne i odgovorne urednike TV programa.

izabrano pet urednika i rukovodioca FOTO: Logo RTS izabrano pet urednika i rukovodioca FOTO: Logo RTS
 
Novi rukovodioci i urednici RTS-a su:
 
Milivoje Mihajlović, direktor Radio Beograda 
 
- Rođen je 14. oktobra 1958. godine u Prištini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini, odsek književnost, 1983. godine. Novinarsku karijeru započeo je u prištinskom dnevnom listu „Jedinstvo". Radio je kao dopisnik agencije Tanjug sa Kosmeta i Radio-televizije Beograd, kao i BBC na srpskom jeziku. Osnovao je Medija centar u Prištini. Direktor je Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Republike Srbije. 
 
Nenad Lj. Stefanović, glavni urednik Informativnog programa TV 
 
- Rođen je 13. avgusta 1956. godine u Zemunu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo, 1980. godine. Završio je specijalizaciju na Svetskom institutu za novinarstvo u Minesoti 1991. godine. Novinarstvom je počeo da se bavi 1980. godine u dnevnom listu „Večernje novosti". Pre dolaska u RTS, radio je u nedeljniku „Vreme" i kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Poznat je po tome što je bio jedini jugoslovenski izveštač iz Istočnog Berlina 1989. godine u vreme pada Berlinskog zida. 
 
Nebojša Bradić, glavni urednik Kulturno-umetničkog programa TV 
 
- Rođen je 3. avgusta 1956. godine u Trsteniku. Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U Kruševačkom pozorištu radio je kao reditelj, umetnički direktor i upravnik. Na poziciji upravnika bio je u Ateljeu 212 , Narodnom pozorištu, kao i u Beogradskom dramskom pozorištu. U Knjaževačko-srpskom teatru bio je umetnički direktor. Za ministra kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije izabran je 2008. godine. Dobitnik je mnogobrojnih pozorišnih nagrada. 
 
Olivera Kovačević, glavni urednik Zabavnog programa TV 
 
- Rođena je 23. marta 1967. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Karijeru je započela na TV Politika, gde je radila od 1993. godine, zatim je na televiziji Pink vodila autorsku emisiju „Klopka", a potom i na BK televiziji. Autor je i voditelj emisije "Da Možda Ne" na RTS-u. 
 
Ilija Cerović, glavni urednik Obrazovno-naučnog programa TV 
 
- Rođen je 30. maja 1961. godine. Diplomirao je arheologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U Naučnoj redakciji Televizije Beograd je od 1991. godine. Autor je i urednik više od 200 emisija, intervjua i serija naučnoistraživačkog, dokumentarnog i naučnopopularnog žanra. Učestvovao je na najvećim međunarodnim festivalima arheološkog filma. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada. 
 
Upravni odbor RTS-a doneo je 2. juna odluku da raspiše konkurs za imenovanje najviših rukovodilaca Javne medijske ustanove Srbije, a konačna lista kandidata objavljena je 16. jula, tri dana posle otvaranja i evidentiranja kandidatura. 
 
Izbor preostalih rukovodilaca, direktora Televizije Srbije i radijskih urednika obaviće se naknadno. 
 
Rok za izbor je najkasnije 45 dana od otvaranja prijava.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: