Izraelci kupuju rudnik u Boru

Nacionalne vesti - Utorak 09.09.2014 - 20:02

Izraelska kompanija "PNF Partners" zainteresovana je da od Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor" kupuje srebro i proizvode od srebra, saopštila je borska kompanija.

(Foto: nspm.rs) (Foto: nspm.rs)
Predsednik "PNF", čije je sedište u Londonu, Moti Panet i njegov partner Džozef Ernsten, zainteresovani su da kupuju srebro, koje bi za njihove potrebe i po njihovom uputstvu izrađivala Industrija prerade metala (IPM) iz Majdanpeka, koja posluje u sastavu RTB.
 
- Svaka jevrejska porodica u kući ima srebrninu i koristi posuđe, escajg i ostale predmete od srebra. Moj partner i ja vodimo kompaniju koja proizvodi gotove proizvode od srebra, uglavnom u Turskoj, i bavimo se prodajom takvih proizvoda -  izjavio je Panet.
 
Generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski ubeđen je da će vrlo brzo doći do rezultata.
 
- Cilj ove poslovne saradnje bio bi prevashodno oživljavanje majdanpečke “Zlatare”. Posao sa Izraelcima značio bi njenu sigurnost i garantovao egzistenciju zaposlenima, jer je “Zlatara” spremna za posao, budući da ima kvalitetne kadrove - kazao je Blagoje Spaskovski.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: