“Izveštaj o poplavama neozbiljan”

Nacionalne vesti - Četvrtak 03.07.2014 - 15:42

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da je Izveštaj o poplavi koji je u četvrtak dostavljen Skupštini Srbije "neozbiljan", jer ne sadrži pitanje odgovornosti za propuste niti konačan broj stradalih.

Nema konačnog broja stradalih (Foto: mc.rs) Nema konačnog broja stradalih (Foto: mc.rs)
Izveštaj koji je po hitnom postupku upućen Skupštini ima 312 strana i usvojen je na sednici vlade održanoj 17. jula. U izvešaju se navode aktivnosti ministarstava tokom poplava po danima i gradovima. 
 
U dokumentu se nalaze i izveštaji Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kao i izveštaji javnih preduzeća Srbijavode, Elekstoprivrede Srbije, Srbijagasa, Nisa, Beogradskih elektrana, Koridora Srbije, Železnica Srbije, Puteva Srbije. 
 
" Ono što je najinteresantnije za građane, a to je šta je ono što državni organi nisu preduzeli da spreče posledice poplava, to ne piše", rekao je Živković. 
 
On je kazao da se u izveštaju o sprovedenoj odbrani od poplava koje je dalo preduzeće Srbijavode nijedna rečenica ne odnosi na to zašto je bilo moguće da se odbrani Šabac, Sremska Mitrovica, Beograd, a nije mogao da bude odbranjen Obrenovac. 
 
"Ne piše koji su propusti učinjeni u pripremama za odbranu i samoj odbrani nego se navode samo opšta mesta o nadležnostima Srbijavoda", kazao je Živković. 
 
On je ocenio da je to neozbiljno za izveštaj koji se podnosi parlamentu i koji, kako je naveo treba da osvetli stanje pre, za vreme i posle poplava. 
 
U izveštaju EPS-a čiji je deo citirao Živković navodi se da su dvojica vozača "tri puta dnevno nosili pakete sa svežom hranom (sendvič, jogurt i krofne) na TENT A i B, a jedan vozač učestvovao je u pretovaru kamiona". 
 
On je ponovio da je Obrenovac žrtvovan i istakao da u izveštaju ne piše konačan broj stradalkih u poplavama. 
 
"Onaj broj stradalih koji nam je saopšten, i sam premijer je rekao da to nije konačan", naveo je on. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: