Janković: Objaviću dokumenta o VBA

Nacionalne vesti - Četvrtak 22.01.2015 - 15:53

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je da će u četvrtak objaviti dokumenta na kojima temelji krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije koji su bili u pratnji premijerovog brata Andreja Vučića kada se desio incident sa Žandarmerijom.

(Foto: Medija centar) (Foto: Medija centar)

On je, na pitanje da li se može reći da je takao u osinjak, rekao da je to njegov posao.

- Nisam imao nikakve iluzije da li će se desiti deo od ovoga što se dešava, ali upravo zbog toga zaštitnik građana postoji, da bi u ime građana vršio kontrolu rada vlasti - rekao je Janković i dodao da su takvi slučajevi prelomni i da se sad pokazuje čemu uopšte služe nezavisni kontrolni organi.

Ombudsman Janković saopštio je 14. januara da je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije kada su se žandarmi sukobili sa četiri osobe, od kojih su dve braća premijera Srbije i gradonačelnika Beograda.

- Da sam iznenađen - nisam, da tome treba stati na put - treba, ali prioritet i dalje mora da bude da li VBA i drugi vojni organi poštuju zakone - rekao je Janković.
 

B92, Slobodna Evropa, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: