Janković: Prete mi

Nacionalne vesti - Utorak 20.01.2015 - 23:54

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija nakon što je podneo prijave protiv vojnog obezbeđenja koje je bilo sa bratom premijera Srbije kada je napadnut i ukazao na to da je vojno-bezbednosna služba zaplenila snimke napada.

(Foto: Medija centar) (Foto: Medija centar)
- Ovde se ktitičari smatraju izdajicama - rekao je Janković i dodao da su mu upućvane poruke koje se spuštaju na nivo ličnog.
 
Janković je reksao da je krivična prijava protiv dvojice pripadnika Vojne policije zasnovana isključivo na dokumentima MUP-a iz kojih se, između ostalog, može zaključiti da je jedan od njih nosio oružje, udario žandarma u glavu ali i da je VBA nezakonito zaplenila dokazni materijal.  
 
On je ukazao na još jednu stvar, a to je zašto premijera štite pripadnici vojne policije i VBA. 
 
On je podsetio na slučaj otkrivanja kamere u Kraun Plazi i ističe: "VBA nije mogla da obezbeđuje civilni skup i otkrije kamere. VBA je u obezbeđenju premijera, kontarobaveštajno i to je slučaj kamera a vojna policija ga fizički štiti." 
 
Po zakonu, podseća, oni mogu da štite pripadnike Ministarstva odbarne i vrhovnog komandanta to jest predsednika države. Podseća da ovo nije prvi slučaj i da je i ranije ukazivao na nepoštovanje zakona kada su pripadnici Kobri štitili ministarku pravde Snežanu Malović. 
 
B92, N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: