Janković: Savamala je najopasnija afera ove vlasti

Nacionalne vesti - Četvrtak 26.05.2016 - 14:25

Zašitnik građana Saša Janković izjavio je da je "fantomski upad" u beogradsku četvrt Savamala "najopasnija afera aktuelne vlasti".

"Fantomska grupa suspendovala suverenitet Srbije"; Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Ne znam da li su svi svesni da je organizovana, motorizovana, opremljena, maskirana grupa ljudi dva sata držala pod opsadom jedan deo teritorije Srbije, suspendovala njen suverenitet usred glavnog grada, zarobila građane koji su se tu zatekli i otišla kada je smatrala da je završila posao.

Nadležni državni organ - policija, nije smeo da reaguje, čak ni da dođe kada je sve bilo gotovo, plašeći se valjda, kako je ministar objasnio, pokidanih strujnih kablova!", rekao je Janković u intervjuu za Nedeljnik.

On je dodao da je uništena pokretna i nepokretna imovina i da su gradske službe uredno počistile mesto izvršenja krivičnih dela, kao da se radi o "livadi posle odlaska cirkusa".

"U međuvremenu smo slušali o pravim, pa 'potencijalnim' zdravstvenim kartonima koji su stranim investitorima deljeni 'u zanosu', imali smo postizbornu otmicu ili dobrovoljnu šetnju, kako ko želi da je vidi, brutalno batinanje sportskog funkcionera koji je, ako se ne varam, bio i savetnik aktuelnog ministra pravde, zastrašivanje i bacanje ljage na urednika istraživačkog novinskog portala, zabranu snimanja, otimanje opreme i brisanje snimaka dvema redakcijama...", rekao je zaštitnik građana.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: