Japanac ostaje u pritvoru

Nacionalne vesti - Utorak 10.03.2015 - 17:12

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je predlog da se Vladimiru Jovanoviću zvanom Vlada Japanac ukine pritvor, koji su danas na suđenju stavili njegovi branioci.

foto: Freeimages.com foto: Freeimages.com
 
Jovanoviću i još dvojici okrivljenih sudi se za iznudu i protivpravno lišenje slobode jedne žene sa Novog Beograda.
 
Odbrana je predložila sudu i da se ponovo sasluša oštećena, ali se tužilaštvo tome usprotivilo, jer je ona u drugom stanju. 
 
Sud je usvojio predlog tužilaštva da se o njenoj sposobnosti za njeno izjašnjavanje dok je u drugom stanju najpre izjasne ginekolog i prihijatar, kako ne bi trpela posledice ponovnog dolaska u sudnicu. 
 
Suđenje se nastavlja 30. marta. 
 
Jovanović je u Palatu pravde priveden iz pritvora Okružnog zatvora u kojem je od hapšenja krajem avgusta 2014. godine, dok se druga dvojica brane sa slobode, pošto im je pritvor ukinut posle prvog suđenja u februaru ove godine. 
 
Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora za Jovanovića, tri za Aleksandra Grahovca i godinu i 10 meseci za Nenada Miloševića, koji ranije nije osuđivan. 
 
Oni se terete sa su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara. 
 
Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika "Maksis taksija" Nenada Mikića u aprilu 2005. godine. 
 
Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu. 
 
U medijima i na suđenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu. 
 
Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na lidera SPO Vuka Dtaškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. 
 
Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.
B 92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: