Jeli i zvali za 55.000 evra

Nacionalne vesti - Sreda 16.04.2014 - 22:01

Rukovodstvo „Želvoza“ samo za mobilne telefone prošle godine je potrošilo 1,56 miliona dinara, a za reprezentaciju 4,2 miliona!

Sa jednog prtoesta Želvoza FOTO Bic Sa jednog prtoesta Želvoza FOTO Bic

- Da li je normalno da firma čiji radnici idu ulicama sa transparentom „Deca su nam gladna“ u toku godine za ručkove i telefoniranje potroši 55.000 evra? - pita zastupnik državnog kapitala u „Želvozu“ Milorad Stojković.

On navodi i druge primere nedomaćinskog poslovanja i kaže da je “Želvoz”, dok je bilo novca, uredno isplaćivao i prinadležnosti članovima Nadzornog odbora. Za prva četiri meseca prošle godine predsedniku je plaćeno 204.000, a članovima po 170.000 dinara.

- Predsednik je držao kod sebe u Beogradu službeni automobil skoro dve godine.

Vratio ga je juče jer mu sutra ističe registracija! Nadzorni odbor se sastajao dva-tri puta, najviše pet puta godišnje, mnoge sednice su bile telefonske. Jedan član, i to iz Smedereva, koristio je službeni automobil, napravivši pritom telefonski račun za januar 35.600 dinara - tvrdi Stojković.

- Od početka restrukturiranja samo iz Fonda za razvoj u „Želvoz“ je ušlo milijardu i 157 miliona! Više od 10 miliona evra! Prošle godine, na osnovu onoga što je „Želvoz“ radio za poznate kupce, stiglo je 2,2 miliona evra. To su velike pare za ovakvu firmu, a mi smo danas u situaciji da već mesec dana bukvalno nemamo para za 40 kilograma hleba za 80 radnika koji su angažovani - nastavlja Stojković.

- Izbacivanje ovakvih podataka ima za cilj da se omalovaži rad rukovodstva, da bi se sproveo neki drugi naum.

Ne treba zbunjivati ionako već ozlojeđene radnike i javnost, koja je već trpela zbog njihovog nezadovoljstva - tvrdi direktor „Želvoza“ Zoran Jokić.

On dodaje da je elementarna stvar da kad dođete u neku firmu da razgovarate s rukovodstvom, da zastupnik kapitala “nikada nije hteo da sasluša njihovu argumentaciju”.

- Od tih para smo mi dali 11 plata, a u tome što on vodi kao reprezentaciju je i školski pribor podeljen deci radnika - tvrdi Jokić.
 

Blic, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: