Johanes Han: Srbija nije sama

Nacionalne vesti - Petak 25.09.2015 - 13:48

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje poručio je da Srbija nije sama, da je evropska zemlja i da sa izbegličkom krizom treba da se suoče svi zajedno.

Nijedna zemlja ne može sama da reši problem izbeglica. Foto :TANJUG - Nemanja Jovanović Nijedna zemlja ne može sama da reši problem izbeglica. Foto :TANJUG - Nemanja Jovanović
On se zahvalio je Vladi Srbije na svemu što je učinila za izbeglice, nakon što je sa premijerom Sbije Aleksandrom Vučićem obišao Prihvatni centar za izbeglice u Šidu.
 
"Video sam šta je sve učinjeno u cilju pomoći izbeglicama", rekao je Han i poručio da je reč o zajedničkom problemu za koji je potreban evropski odgovor.
 
Nijedna zemlja ne može biti ostavljena da sama rešava ovaj problem, uveren je komesar i tvrdi da problem može biti rešen samo ako svi radimo zajedno u duhu solidarnosti i podele tereta.
 
"Nove granice i zidovi nisu ono na čemu se oslanja funkcionisanje Evrope", poručio je Han.
 
On je preneo da su šefovi država i vlada odlučili kako da se deluje, te da je dogovoreno da se ojačaju spoljne granice, uspostave hot-spotovi za registraciju, a njegova je obaveza, dodao je da pomaže zemljama kao što je Srbija, jer "ne može biti da samo jedna zemlja snosi teret, koja je žrtva samo zato što je zemlja tranzita".
 
Han je poručio da će EU sigurno obezbediti finansijsku i političku podršku Srbiji, primetivši da, kao i u životu, novac znači puno, ali nije sve.
 
"Niste sami, vi ste Evropljani i treba zajedno da radimo. Ne treba da podižemo nove granice", poručio je Han.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: