Joksimović: Nije realno da nam vrate migrante

Nacionalne vesti - Utorak 22.09.2015 - 08:28

Ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović izjavila je nije realno, "a nije ni očekivano" da svi migranti kojima se na odobri azil mogu biti vraćeni u Srbiju.

Srbija jedina uredno registrovala migrante. Foto: NSPM Srbija jedina uredno registrovala migrante. Foto: NSPM


"Nije realno, a nije ni očekivano da svi mogu biti vraćeni u Srbiju. Samo zajedničko i solidarno odgovorno rešenje cele EU je održivo", rekla je Joksimovićeva za "Blic".

Ona je podsetila da je Srbija jedina zemlja koja je uredno registrovala migrante, "iako su ih neke zemlje EU pre nas propuštale".

"Očekujemo da EU pronađe adekvatan mehanizam i plan za odgovor na ovu krizu", rekla je ministarka Joksimović.

Ona je, kako navodi "Blic", dala tu izjavu povodom najavu Evropske komisije da bi u Srbiju mogla da vrati sve izbeglice, njih oko 150.000, kojima ne bude odobren azil.

Povodom izjave portparolke Evropske komisije Nataše Berto da mogu Srbiji da vrate sve izbeglice koje ne dobiju vizu EU, premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da bi oni koji su ukinuli "Šengen" i "Dablin", sada sav teret izbegličke krize prebacili na Srbiju.

On nije hteo detaljnije da komentaridde izjavu portparolke Berto, ali je poručio: "Srbija nije ugrožena".

Premijer je, takođe, novinare zapitao i ko je portparolka Berto, a njoj uputio pitanje - da li je to "sama smislila ili joj je neko rekao".

"Čini mi se da je sama smislila, teško da je tako nešto glupo mogla sama da smisli", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: