Još uvek nepoznata crvena tečnost

Nacionalne vesti - Ponedeljak 27.07.2015 - 15:59

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da još nije dobio nikakvu informaciju o rezultatima analiza crvene tečnosti koja se pre tri dana izlila u Dunav.

crvena tecnost izlila se jos u petak u Dunav u Novom Sadu FOTO: Radio 021 crvena tecnost izlila se jos u petak u Dunav u Novom Sadu FOTO: Radio 021
On je rekao da bi voleo da osim informacije o vrsti supstance dobije i informaciju ko je odgovoran za njeno izlivanje u reku.
 
Na pitanje da li su stigli rezultati analize crvene tečnost koja se izlila u Dunav, kod Beogradskog keja, Vučević je rekao da mu je objašnjeno da je rok za dobijanje rezultata analiza sedam dana i ponovio da još nije dobio nikavu informaciju o tom incidentu. 
 
"Apelujem i na medije da učine sve da se ova tema ne ode u zaborav i da se sazna ko je odgovoran i ko je omogućio da se desi ovaj incident", rekao je Vučicević. 
 
Crvena tečnost nepoznatog porekla primećena je u petak u vodi Dunava, na Beogradskom keju u Novom Sadu. 
 
Radnici Glavne crpne stanice na tom keju su u blizini drumsko- železničkog mosta, primetili isticanje crvene tečnosti u vodu, a rukovodilac Sektora za odnose sa javnošću u JKP "Vodovod i kanalizacija" Aleksandar Vukovac rekao je da se još ne zna o kakvoj je tečnosti reč, niti odakle potiče. 
 
Ekipa "Vodovoda" uradila je uzorkovanje vode i obavestila Institut za javno zdravlje Vojvodine koji će, takodje, obaviti neophodne analize. 
 
Rezultati analiza, kako je tada rekao Vukovac, trebalo bi da budu gotovi ove sedmice na osnovu čega će se znati poreklo te tečnosti i odakle potiče. 
 
Veća količina nepoznate crvene tečnosti izlila se pre tri dana iz kanalizacije u Dunav, u blizini Žeželjevog mosta, preko puta Ulice Marka Miljanova.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: