Kamenovan Vučić (VIDEO)

Nacionalne vesti - Subota 11.07.2015 - 15:20

Premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut je u subotu na komemoraciji žrtvama 1995. u Srebrenici.

rulja nasrnula na premijera Srbije nakon polaganja cveca FOTO: prtsc snimka RTS rulja nasrnula na premijera Srbije nakon polaganja cveca FOTO: prtsc snimka RTS
Premijer je po završetku ceremonije polaganja ljiljana na spomen-obeležje i odavanja počasti u memorijaolnom kompleksu, krenuo prema pločama sa ispisanim imenima stradailih, kada je na njega poleteo predmet, najverovatnije cipela, a zatim i mnoštvo kamenica.
 
Deo prisutnih je uzvikivao "Vučiću napolje", a viđen je i transparent "Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana". 
 
To kao da je bio znak masi da krene prema srpskom premijeru. Manja grupa ljudi se zatrčala ka koloni u kojoj je bio Vučić ali još nije poznato da li je bilo fizičkog kontakta sa nekim iz kolone. Kako se saznaje, prema srpskom premijeru poletelo je i nekoliko kamenica.
 
Sve vreme tokom njegovog prolaska čuli su se se zvižduci i negodovanja, a kada je situacija postala usijana i zapretila najgorim ishodom masi se obratio efendija Kalazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH.
 
- Braćo, budimo dostojanstveni u našem bolu i nemojmo dozvoliti onima koji su nam bol prouzrokovali da danas budu iznad našeg dostojanstva - rekao je efendija.
 
Vučić je uz pomoć policije i obezbeđenja manifestacije uspeo da dođe do džipa i uđe u njega.
 
Kako javlja RTS, tokom incidenata, Vučić je pogođen kamenom u glavu. 

 

 

 

 

 

OK Radio/Tanjug/RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: