Kazna za ministarstvo finansija

Nacionalne vesti - Nedelja 19.10.2014 - 11:47

Ministarstvo finansija mora da plati kaznu zbog toga što nije dostavilo podatke o broju novozaposlenih u javnom sektoru koje je tražio list Danas.

Ilustracija Ilustracija

Poverenik za informacije od javnog značaja doneo je zaključak o izricanju novčane kazne Ministarstvu finansija, u iznosu od 20.000 dinara, zato što nije listu Danas ni nakon više meseci dostavio podatke o broju novozaposlenih u javnom sektoru od usvajanja zabrane zapošljavanja do 2016. godine.

Kako se navodi u zaključku poverenika, ovo ministarstvo, koje vodi Dušan Vujović, dužno je da kaznu plati u roku od dva dana.

Poverenik je ovim dokumentom odredio i ponovni rok od dva dana, da listu Danas dostavi tražene informacije od javnog značaja ili će u suprotnom biti izrečena nova kazna u iznosu od 180.000 dinara, koje će Ministarstvo finansija morati da plati. Naravno, “novcem građana”, piše list.

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: