Kertes osuđen na tri godine

Nacionalne vesti - Četvrtak 25.09.2014 - 17:35

Bivši direktor Carina Mihalj Kertes osuđen na tri godine zatvora zbog šverca cigareta 1997. godine.

(Foto: Kurir) (Foto: Kurir)

Osim Kertesa u četvrtak su u Specijalnom sudu osuđeni njegov tadašnji savetnik Petar Milenković na dve godine i osam meseci zatvora, službenik carinske kontrole Nebojša Nikolić na dve godine i bivši carini Zdravko Hirstov na dve godine.

Sud je utvrdio da su svi optuženi učestvovali u švercu cigareta tako što su uvezene cigarete lažno deklarisane kao toaletni papir.

Siniša Stojčića koji je u optužnici označen kao šef kriminalne grupe oslobođen je zbog zastarelosti predmeta. Pored njega oslobođeni su i Nenad Živojinović, tadašnji načenik zaječarske policije i vlasnik sokobanjske firme DEKS Dejan Milenović.  

Što se tiče Kertesa i njegovog saučesnika iz carine, oni se terete za službeno delo odgovornog lica gde je duži rok zastarelosti.

Apelacioni sud u Beogradu koji je oborio raniju presudu, moraće da donese konačnu odluku.

Ranije su pravosnažno oslobođeni zbog zastarelosti bivši pomoćnim ministra unutrašnjih poslova Stojan Mišić i tadašnji načelnik niške policije Radisav Gvozdenović.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: