KIM: Smenjen Jablanović

Nacionalne vesti - Utorak 03.02.2015 - 18:38

Premijer Kosova Isa Mustafa saopštio je da dosadašnji ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića vise nije član njegovog kabineta.

(Foto: youtube.com) (Foto: youtube.com)
Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Aleksandar Jablanović izjavio je da nije podneo ostavku na tu funkciju i ocenio da je odluka kosovskog premijera Ise Mustafe da više ne bude u njegovom kabinetu duboko razočaravajuća.
 
- Protesti Pokreta Samoopredeljenje nisu bili upereni toliko protiv mene, koliko protiv Srba i njihovog učešća u Vladi - rekao je Jablanović. 
 
Stav o daljem odnosu Srpske liste prema vladajućoj koaliciji, kako je naveo, biće zauzet u narednim danima nakon konsultacija sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim "relevantnim faktorima". 
 
Podsetimo, nakon Jablanovićeve izjave u kojoj je one koji su kamenovali autobus sa Srbima za Badnje veče nazvao "divljacima" u Prištini su organizovani nasilni protesti kojima se traži njegova ostavka. 
 
 
 
B92, Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: