KIM: Srbi ne učestvuju u radu institucija

Nacionalne vesti - Četvrtak 05.02.2015 - 17:06

Srbi sa Kosova u narednim danima neće učestvovati u radu kosovskih institucija, odnosno u radu Vlade i Skupštine, izjavio je zamenik premijera Vlade Kosova Branimir Stojanović.

(Ilustracija: B92) (Ilustracija: B92)

On je naveo da će o daljim koracima biti odlučeno nakon konsultacija na svim nivoima sa vlastima u Srbiji, nakon pregovora Beograda i Prištine u Briselu.

Stojanović smatra da smena ministra Aleksandra Jablanovića jeste zloupotreba i prelivanje političke nestabilnosti na Kosovu, koja traje još od izbora.

- To je nastavak krize koju smo gledali pred stvaranje vlade. Nezadovoljstvo se sada prelilo ka jednom srpskom ministru - rekao je Stojanović.

Ministar nemačke pokrajine Baden Virtemberg Peter Fridrih izjavio je u Berlinu da Srbija mora punom parom da radi na normalizaciji odnosa s Kosovom.

- Srbiji u stabilizaciji Zapadnog Balkana pripada ključna uloga i zato mora punom parom da radi na normalizaciji odnosa sa Kosovom. Pri tome, pitanje Kosova ne bi trebalo da sprečava otvaranje (pregovaračkih) poglavlja, ako njihov sadržaj nema veze s procesom normalizacije sa Kosovom - saopštila je Vlada Baden-Virtemberga.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: