Kinezi žele Železaru

Nacionalne vesti - Sreda 18.11.2015 - 16:38

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da jedna kineska kompanija pregovara sa Železarom Smederevo i najavio da će o tome biti potpisan dokument krajem novembra, tokom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini.

Još se pregovara, a rezultati uskoro; Foto: Tanjug/Marko Đoković Još se pregovara, a rezultati uskoro; Foto: Tanjug/Marko Đoković

U intervjuu agenciji Beta, Li, međutim, nije mogao da kaže da li će kineska kompanija postati vlasnik smederevske Železare, dodajući da su razgovori o tome još u toku.

"Još o tome razgovaraju, ali će brzo sve biti jasno", rekao je ambasador Kine.

Li je rekao da se sa Srbijom razgovara i o drugim projektima i da je već otvorena tema o osnivanju kineske industrijske zone za koju se još bira lokacija.

"Ideja je rođena i hoćemo da je realizujemo. U toj zoni biće puno kineskih preduzetnika, ali će biti otvorena i za investitore iz drugih zemalja", rekao je Li.

Prema rečima ambasadora, Kina kao prioritetni projekat u regionu vidi modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta.

"Trenutno je najvažniji projekat u regionu, koliko vidim, brza pruga Beograd-Budimpešta. Drugi projekti vezuju se za svaku zemlju pojedinačno.

Jedino je ovo projekat između Kine, Mađarske i Srbije. Zato bih rekao da je taj projekat sada prioritet", rekao je Li za agenciju Beta.

Govoreći o četvrtom Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope koji se održava 24. i 25. novembra po prvi put u Kini, Li je rekao da je važno da učesnici skupa pronađu zajednički interes za investicije i različite projekte.

"Ako nađemo zajednički interes, onda ćemo naći i projekte.

Koliko košta projekat, toliko će biti i novca.

Kako kažu kod vas, koliko para toliko muzike, odnosno koliko muzike toliko i para", rekao je kineski ambasador.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: