Kitarović i Nikolić - prvo u Zagrebu pa u Beogradu

Nacionalne vesti - Subota 19.09.2015 - 08:45

Predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Kolinda Grabar Kitarović, dogovorili su se da njihov prvi bilateralni susret bude u Zagrebu, piše "Danas".

Dvoje državnika će razgovarati i o izbegličkoj krizi. Foto TANJUG/ Jaroslav Pap Dvoje državnika će razgovarati i o izbegličkoj krizi. Foto TANJUG/ Jaroslav Pap

To je, međutim, za sada jedini dogovor, jer o konkretnim datumima kada bi se to moglo dogoditi nema za sada nikakvih naznaka, rekli su dimplomatski izvori tom listu.

Osim toga, dodaje se da je u komunikacijama kabineta dvoje predsednika dogovoreno da prvo Nikolić otputuje u zvaničnu posetu Zagrebu, da bi potom Grabar Kitarović uzvratila posetu Beogradu.

U međuvremenu, kako dodaje "Danas", predsednik Srbije srešće se najverovatnije sa predsednicom Hrvatske u oktobru, a najkasnije do kraja ove godine.

Prema navodima sagovornika beogradskog lista iz diplomatskih izvora, reč je o regionalnom skupu "Brdo Brioni", na kojem će glavna tema biti bezbednost, konkretno - izbeglička kriza.

B92, Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: