Ko ne može s decom nek ide u penziju

Nacionalne vesti - Četvrtak 24.07.2014 - 14:55

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić kazao je da bi trebalo promeniti sam odnos prema obrazovanju, a ne samo obrazovni sistem.

On je kazao da predavači moraju da budu spremni da stalno nadograđuju svoje znanje, jer "ako nastavnik koji nije sposoban da uči sa decom nije za taj posao". 
 
- Onaj ko svakog dana ne uči nešto novo za svoj posao ili je zreo za penziju ili je nerealan i neupotrebljiv. To se odnosi i na nastavnike. To nije profesija sa garantovanim mestom na kojem se 40 godina priča ista priča - kazao je Verbić. 
 
Ministar je dodao da udžbenici treba da postanu pomoćno, umesto jedinog sredstva za učenje i da je vreme da nastavnici i roditelji shvate da ne mogu sva deca da uče po istom sistemu i uvek iste stvari. 
 
On je povodom najavljenog štrajka sindikata, za 1. septembar, rekao da je to pravo sindikata, ali da su zbog krize plate svuda male, a da se profesorske (nastavničke) plate u Srbiji mogu porediti sa onima u drugim zemljama. 
 
- Jasno je samo da novca niotkuda nema. Teško je bilo šta prognozirati, ali mislim da ćemo se na početku školske godine suočiti sa situacijom da moramo da radimo, čak i ako naš rad nije adekvatno nagrađen - kazao je Verbić. 
 
Ministar je za Novi magazin pojasnio da će se platnim razredima samo izjednačiti primanja onih koji rade isti posao, ali na različitom mestu. Pa bi tako nastavnik matematike u osnovnoj školi u Beogradu imao istu platu kao neki u unutršnjosti. 
 
Beta, Novi magazin, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: