Ko rešeta kuće u Petrovaradinu

Nacionalne vesti - Sreda 18.03.2015 - 19:52

Nepoznati napadač noćima puca iz automatskog oružja na kuće i automobile u Petrovaradinu. Građani žive u strahu, a policija traga za napadačem.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Rupe od metka, u televizoru i na zidovima dnevne sobe porodice Maksić. Svedoče o nesvakidašnjem događaju, koji prethodnih dana potresa Petrovaradin.

- Supruga me nazvala i rekla mi, pobiše nas, dolazi. Ja, samo gas, kući došao i imao sam šta da vidim. Znači, je l sve u redu, živa ona, živa mlađa ćerka", kaže meštanin Borislav Maksić.

Kuća ove porodice peta je meta nepoznatog napadača, koji od četvrtka nasumično puca u kuće i automobile u ovom kraju.

 - Sve mi se zgadilo, ne mogu da verujem, u ovoj Srbiji mesto da živiš normalno, da se baviš, iovako imamo svi svojih problema preko glave, i onda da dođe tako neki manijak, napravi mi problem, napravio mi štetu, ali opet, šteta će se sanirati, ali ne daj bože da mi je ubio suprugu, kojoj je metak prošao pokraj glave na 30 cm. Pogodio televizor - dodaje on.

Policija je na jednom mestu pronašla nekoliko čaura, a napadač je u kuću ispucao 11 metaka.

Policija danima obezbeđuje ovaj deo Petrovaradina. Na ulicama je, svedoče građani, u nekim trenucima bilo na stotine policajaca. Za napadačem još tragaju. Većina ljudi, čija kuća je bila meta, uplašeni su, pred kamere ne smeju da stanu, najviše strahuju za porodicu i decu.

- Ja se brinem i za svoju majku, i za svoju decu, i za tuđu decu - kaže jedan od njih.

- Kod komšije, kod mene, 20 metara, kafanu drži, pucali mu isto ovako, ko kod Makse, probili prozore i staklo i onda sam video policiju - navodi drugi.

Vlasnik jedne kuće je rekao novinarima da je do pucnjave došlo u noćnim satima i da, prema zvuku, zaključuje da je pucano iz dve vrste vatrenog oružja - pištolja i automatske puške.

Iako misteriozni napadač od četvrtka prošle sedmice uveče puca u kuće u Petrovaradinu, mediji su za ovaj događaj tek danas saznali. To je iznenadilo i same građane. Iz policije je stigla samo štura informacija da intenzivno tragaju za napadačem.

"Policija traga za počiniocima"

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković izjavio je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intezivno rade na pronalaženju osobe koja je ispalila nekoliko hitaca u Petrovaradinu iz vatrenog oružja.

Radaković je rekao Tanjugu da je u tom delu grada pojačan broj patrola u cilju pronalaženja i lišenja slobode počinioca tog krivičnog dela i rasvetljavanja svih događaja i okolnosti u vezi sa tim događajem.

- U ovim pucnjavama nije bilo povređenih lica. Pripadnici MUP-a preduzimaju sve mere i radnje kako bi obezbedili ličnu i imovinsku sigurnost građana tog dela Novog Sada - rekao je Radaković.

B92, BETA, TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: