Koridor 10: Dokle se stiglo?

Nacionalne vesti - Nedelja 04.10.2015 - 15:10

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da dobro napreduju radovi na koridorima 10 i 11 i da će vlada u predviđenim rokovima završiti te putne pravce.

Poslednja deonica da kraja 2016. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Poslednja deonica da kraja 2016. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"Srbija ozbiljno gradi autoputeve i u roku će biti završeni i južni i istočni krak koridora 10, a brzo i koridor 11", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da je završeno više od 51 odsto radova na istočnom kraku Koridora 10 - od Niša do bugarske granice, gde je veoma težak teren zbog Sićevačke klisure, kao i da je oko 36 odsto radova završeno na južnom kraku od Leskovca do Makedonije, gde su najteži radovi kroz Grdeličku klisuru.

Vučić je dodao da će i poslednja deonica, koja je poslednja ugovorena, Levosoje - Srpska Kuća, biti završene do kraja 2016. godine, do kada inače treba da bude gotov ceo putni Koridor 10.

Kako kaže, ostaje da se ispregovara nastavak gradnje Koridora 11 na potezu Surčin - Obrenovac i kasnije Požega - Boljare, kao i regionalni autoput Pojate - Preljina, koji treba da poveže koridore 10 i 11.

Vučić je istakao da dobro napreduju radovi na ostalim deonicama Koridora 11.

Premijer je zaključio da će u narednom periodu biti završena i obilaznica oko Beograda, koja je, kako je naglasio, jedan od najvažnijih projekata.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: