Koštunica napustio DSS

Nacionalne vesti - Utorak 14.10.2014 - 11:02

Osnivač i dugogodišnji lider DSS Vojislav Koštunica saopštio je da napušta tu stranku jer je ona na izbornoj skupštini napustila ideju političke neutralnosti.

- Nedavna Skupština DSS-a pokazala je da stranka, iz pragmatičnih i tobože taktičkih razloga želi da se okrene ideji “suverenizma”, koja u politici ima različita i neodređena značenja. Ona ne može biti zamena za političku neutralnost, jasno i odsečno srpsko stanovište i stav da Srbija, sarađujući sa svima, nipošto ne treba da bude član EU - rekao je Koštunica.

Koštunica je kazao da to doživljava "suštinskim izneveravanjem Programa” i da je to razlog što je odlučio da napusti DSS.

Prema njegovim rečima, ideja političke neutralnosti je ideja čiju vrednost potvrđuju sve učestalija upozorenja i pretnje iz EU i vodećih zapadnih ambasada u Beogradu da Srbija ne može da bude neutralna već da mora nastaviti da dokazuje svoju pripadnost i bezrezervnu lojalnost tzv. evroatlantskoj zajednici, i to na svoju štetu.

Koštunica je zaključio da je zbog napuštanja te ideje na izbornoj skupštini DSS i on odlučio da napusti stranku.

DSS je za novog predsednika stranke izabrao Sandu Rašković Ivić, a njen protivkandidat bio je Miloš Aligrudić.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: