Kreću letovi Beograd-USA

Nacionalne vesti - Petak 24.07.2015 - 09:38

Skupština Srbije usvojila je Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Sjedinjenih američkih država koji će omogućiti direktne letove iz Srbije ka SAD.

Skupstina Srbije usvojila Sporazum sa SAD - FOTO:OK Radio/ A. Stojkovic Skupstina Srbije usvojila Sporazum sa SAD - FOTO:OK Radio/ A. Stojkovic
 
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je ranije da će letovi biti mogući do kraja ove godine ili u pravom kvartalu sledeće godine. 
 
- Tačan dan polaska prvih direktnih letova zavisi od komerciljalnog interesa avioprevoznika - rekla je tad Mihajlović i potvrdila da su domaći aviporevoznik i aerodrom već spremni.
 
Odredište prvog direktnog leta bi trebao da bude Njujork.
 
Sporazum o vazdušnom saobraćaju Mihajlović i ambasador SAD Majkl Kirbi potpisali su krajem maja ove godine, a potpisivanju je prisustvovao predsednik Valde Srbije Aleksandar Vučić.
 
Letovi iz Srbije ka SAD su obustavljeni od 2004. zbog nedostataka u regulativi i neusklađenosti srpskih vazduhoplovnih standarda i procedura sa američkim. 
 
Ti letovi bili su deo komercijalnog ugovora između JAT i Uzbekistan ervejza po kome je Jat zakupljivao 95 sedišta.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: