Krivična prijava protiv vozača

Nacionalne vesti - Sreda 08.07.2015 - 11:07

Zoranu Stojkoviću (43), osumnjičenom za nesreću kod Bubanj potoka, koji je i dalje u teškom stanju, na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

foto: prtsc/OK Radio foto: prtsc/OK Radio
Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv Zorana Stojkovića (43), vozača agencije "Barcino turs", osumnjičenog za nesreću u kojoj je poginula Dragana Pupić Poljanski (35). 
 
On je bio za volanom autobusa koji se prevrnuo 22. juna nadomak Beograda, prilikom povratka turista iz grčkog letovališta Polihrono. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
 
Kako je rečeno u Tužilaštvu, Stojković još nije saslušan. On je, naime, i dalje u lošem zdravstvenom stanju i nalazi se na lečenju u Urgentnom centru.
 
Podsetimo, nesreća se dogodila oko 4.15 na auto-putu Beograd - Niš, kod Vrčina u blizini "Tranšpeda". 
 
Autobus se prevrnuo nakon što je iz srednje trake prešao u zaustavnu. Probio je zaštitnu ogradu, nastavio da se kreće zelenim pojasom, a potom udario u betonsku ogradu. 
 
U vozilu je bilo 86 putnika, dva vodiča i dvojica vozača. Povređeno je 60 ljudi, od čega 17 dece.
 
Nažalost, Dragana Pupić Poljanski (35) iz Bačke Palanke je poginula, a njena osmogodišnja ćerka i majka su povređene. 
 
Pored Stojkovića, u autobusu je bio još jedan vozač, koji se u trenutku nesreće odmarao i on je prošao sa lakšim povredama rebara. 
 
Neposredno posle nesreće saopšteno je da su se šoferi zamenili, što je u skladu sa postojećim propisima. Ipak, pošto je tahograf oštećen, ostalo je da se utvrdi da li je eventualno bilo prekoračenja vremena upravljanja.
 
Prema prvim informacijama, umor vozača je verovatno osnovni razlog za prevrtanje autobusa. 
 
Kako bi se utvrdili uzroci nesreće, Drugo tužilaštvo je donelo naredbu o određivanju saobraćajno-tehničkog veštačenja. 
 
Ono bi trebalo da pokaže da li je autobus bio ispravan, kojom brzinom se kretao, zbog čega je došlo do sletanja sa puta, da li su vozači primili smenu kad je trebalo.
Agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: