Kriza se veštački izaziva zbog izbora

Nacionalne vesti - Utorak 24.11.2015 - 08:56

Izbori na svim nivoima su gotovo izvesni na proleće, ističu za Danas izvori bliski Vladi Srbije. To je, istovremeno, ocenjuju sagovornici Danasa, verovatno jedan od najvažnijih razloga za izazivanje krize u zemlji navodima o državnom udaru, odnosno javnom prozivanju pojedinih članova Vlade kao državnih neprijatelja.

Ministri se nerado izjašnjavali; Foto: Emil Čonkić Ministri se nerado izjašnjavali; Foto: Emil Čonkić

Ministri u Vladi Srbije u ponedeljak nisu bili raspoloženi da odgovore na pitanja Danasa u vezi sa navodima pojedinih medija da neki od članova Vlade učestvuju u pripremama državnog udara i obaranja premijera Aleksandra Vučića.

Takođe, kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se među nekim ministrima našao na spisku "državnih neprijatelja", nije odgovorio na naša pitanja.

Članovi Vlade sa kojima je Danas nezvanično razgovarao dele mišljenje da je ova kriza veštački izazvana, da nema uporišta u realnosti i da su razlozi za slanje takvih poruka javnosti neracionalni i neobjašnjivi.

Oni, međutim, nisu želeli da o tome govore javno, jer, kako kažu, ne raspolažu nikakvim informacijama osim subjektivnih utisaka.

Jedina koja je izašla u javnost sa načelnim stavom je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, koja je najpre putem društvene mreže Fejsbuk objavila da je "Vučić njen premijer i predsednik stranke i da je čovek kome veruje".

Mihajlović je rekla da "poštuje rad i vrednoću premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegovu viziju o Srbiji i da je sigurna da ne bi bila tu gde jeste da on ne misli isto".
"Ja sam potpredsednica vlade u kojoj je Vučić predsednik, ja sam potpredsednica SNS, stranke u kojoj je predsednik Vučić, verujem i poštujem rad, vrednoću, viziju koju ima o Srbiji i znam i sigurna sam da ne bih bila ovde da on ne misli to isto.

Sve druge stvari ne treba da komentarišem", istakla je Mihajlović.

Osim Zorane Mihajlović, u javnosti je prozvana i potpredsednica Vlade i ministarka za lokalnu samoupravu Kori Udovički, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i Socijalistička partija Srbije, odnosno njen lider Ivica Dačići potpredsednik Branko Ružić.

"Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nema nikakve veze sa najavljenim štrajkom policaja", ističe za Danas Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, koji je u pojedinim medijima i od strane nekih ministara proglašen kao potencijalni organizator državnog udara, zbog najave štrajka glađu policajaca.

Tabloidi i elektronski mediji, za koje postoji uverenje da su "provučićevski", doveli su u vezu najavu policijskog štrajka sa SPS u sklopu navodnog državnog udara, koji se priprema za realizaciju tokom boravka premijera Srbije u Kini.

"Ne bih mogao da kažem da sa Ivicom Dačićem nisam u korektnim odnosima, ali on nema nikakve veze sa najavljenim štrajkom policajaca.

Tokom njegovog mandata ministra policije, izašao je u susret nekim zahtevima našeg sindikata.

Istovremeno, činjenica je da sam u tom periodu organizovao sedam protesta i četiri štrajka, i to ispred MUP, odnosno Dačićevog ministarstva.

Ali, bilo bi nekorektno da sada kažem da ne pozdravljam to što je Dačić uradio za policajce", ističe sagovornik Danasa Veljko Mijailović.

"Mi smo najavili štrajk glađu samo 25 članova našeg sindikata, nismo pozvali na masovna okupljanja ili nešto tome slično.

Odlučili smo, međutim, da sačekamo da se premijer Vučić vrati iz posete Kini, da ne bi ispalo da radimo nešto protiv predsednika Vlade Srbije", ističe sagovornik Danasa.
 

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: