Lekar štrajkuje glađu, jer nema za hleba

Nacionalne vesti - Četvrtak 20.03.2014 - 10:28

Lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu, Ivan Prodanović (32), nastavio je sa štrajkom glađu ispred zgrade Opštine zbog neisplaćenih 11 plata.

Dužni mu 11 plata (Foto: Blic) Dužni mu 11 plata (Foto: Blic)
Novinarima je rekao da je u sredu noću radio u trećoj smeni u Hitnoj službi i najavio da će istrajati u strajku galđu jer nema od čega da kupi hleb.
 
"Neka budem prva žrtva za spas zdravstva, a ja najboljhe znam šta znači ne uzimati hranu koju sebi ne mogu da obezbedim ni s diplomom Medicinskog fakulteta", rekao je Prodanović.
 
On je objasnio da je radio da ne bi dobio otkaz jer smatra da i njegov nedolazak na posao iskoristili da mu "vide leđa, a radiću dok me nose noge, dok smeštanjem u bolnicu dobijam drugi status iako i sada mogu da uzmem bolovanje, ali to ne želim".
 
Direktorka Doma zdravlja, Dragica Topalović rekla je povodom štrajka svog lekara, da nema para za plate jer Republički fond za zdravstveno osiguranje ne priznaje troskove, a ako se lekaru koji štrajkuje to ne svijda, "može da ide".
 
Prodanović je rekao da je Opština (ispred koje štrejkuje) nadležna za primarnu zdravstvenu zaštitu i dodao da ga niko od opštinskih čelnika nije primio niti pozvao na razgovor.
 
"Lokalna samouprava je iz budžeta dala milion dinara pevačici Ani Bekuti za koncert, a za plate u Domu zdravlja nema para", rekao je lekar.
 
On tvrdi da još 11 zdrvatsvenih radnika ne prima plate i da očekuje da mu se pridruže u štrajku glađu.
 
 
Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: