Mađarski policajci na Čukarki

Nacionalne vesti - Nedelja 28.06.2015 - 13:42

U skladu sa sporazumom direktora srpske i mađarske policije o zajedničkoj zaštiti granica od ilegalnih migracija, put srpsko-makedonske granice krenula je ekipa mađarskih policajaca koji će sa kolegama iz Srbije i Austrije, raditi na obezbeđenju granice.

foto:RTS foto:RTS
 
Mađarsku ekipu čini četiri specijalizovana vozila sa mobilnim termovizijskim kamerama i dvadesetak policajaca. Policajci će se smenjivati na mesečnom nivou, a prva grupa ušla je u Srbiju jutros nešto posle šest časova. 
 
Na sprečavanju ilegalnih prelazaka makedonsno-srpske granice mađarski policajci radiće zajedno sa svojim kolegama iz Srbije.
 
Saradnju je plod zajedničkih iskustava srpske i mađarske policije na obezbeđenju granice iz februara. Kako bi se sprečila trgovine ljudima je formiran i zajednički mađarsko-austrijsko-srpski istražni tim.
 
U toku jučerašnjeg dana, mađarska policija uhvatila je 847 ilegalnih migranata, što je manje u odnosu na prethodna dva dana.
 
Najviše ilegalnih migranata uhvaćeno je na teritoriji pogranične Županije Čongrad - 645, među kojima je i 106 dece. Najveća grupa od preko stotinu Sirijaca uhvaćena je u okolini Segedina.
RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: