Maloletnici razvalili policijski sistem

Nacionalne vesti - Sreda 14.01.2015 - 14:43

Policija je uhapsila dvojicu mladića od 16 godina zbog sumnje da su organizovali hakerske upade u baze podataka, među kojima su i podaci o platnim karticama.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Protiv hakerske grupe "Srpski hakeri" podneta je krivična prijava zbog sumnje da su pribavili bazu jedne političke partije i prosledili je medijima, a glavnom organizatoru određen je pritvor do 30 dana, saopštio je MUP.
 
Policija je u njihovim računarima pronašla softvere koji koriste hakeri, kao i dokaze za krivično delo za koje su osumnjičeni, kao što su podaci o platnim karticama u elektronskom obliku. 
 
Takođe su pronađeni i fajlovi na sa korisničkim imenima i šiframa elektronskih naloga za koje se sumnja da pripadaju građanima Srbije. 
 
U utorak je MUP saopštio da baze pdataka koje su hakovane nisu policijske i da je MUP-ov sistem bezbedan, kao i da oni ne poseduju podatke o ličnim brojevima telefona ili bankovnim računima.
 
Mediji u Srbiji u utorak su preneli da je sajberkriminalna grupa “Srpski hakeri” izvršila virtuelni napada na sistem mupa i da su hakovane baze sa ličnim podacima građana. O sličnom napadu te grupe mediji su pisali i pre mesec dana.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: