Menja se zakon o notarima

Nacionalne vesti - Četvrtak 30.10.2014 - 15:51

Vlada Srbije usvojila je predloge o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Ovim izmenama biće omogućeno da pored javnih beležnika ugovore o prometu nepokretnosti mogu da sačinjavaju advokati i građani uz solemnizaciju kog javnog beležnika.
 
U saospstenju Vlade se precizira da se predloženim promenama omogućava da se pored javno beležničkog zapisa, ugovori o prometu nepokretnosti mogu sačinjavati i u pismenom obliku, s tim da je neophodno da prođu postupak solemnizacije javnog beležnika kako bi stekli svojstvo javne isprave. 
 
Pokrenuti Predlog izmena će razmatrati Skupština Srbije, koja treba da ga usvoji, nakon čega će stupiti na pravnu snagu. 
 
Reč je o predlogu izmena koje je prošle sedmice predložio ministar pravde Nikola Selaković advokatima na sastanku u Vladi, a kojima se ukida ekskluzivitet notara za sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti. 
 
Advokati koji su već 50 dana u štrajku u celoj Srbiji, odbili su u ponedeljak predlog Ministarstva za izmene Zakona o javnim beležnicima, jer nisu u skladu za njihovim zahtevima.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: